Voor aspirant-piloten die willen beginnen met de hobby:


Het is raadzaam om niet de eerste de beste modelbouwzaak binnen te lopen om een model en benodigdheden aan te schaffen. Hoewel de vakhandel je meestal goed over de hobby kan informeren, is het beter om toch eerst even bij MVC Aalst-Waalre te komen kijken en je daar te oriënteren. Wij luisteren graag naar de aspirant leden van de club, dus proef eerst deze facinerende hobby en bespreek daar de mogelijkheden.

Meestal wil een van de leden je dan wel bijstaan met advies voor je eerste aanschaf. Het is natuurlijk heel verleidelijk om meteen een mooie Mustang of F16 te kopen, maar realiseer je dat deze modellen een ervaren bouwer en (vooral) vlieger nodig hebben.

Geloof het of niet, dat mooie model is veel minder makkelijk om mee te leren vliegen. Na een paar crashes is het leuke er snel van af. Zoek dus een degelijk, gemakkelijk te bouwen trainer/hoogdekker met goede vlieg-eigenschappen en stabiliteit, een sterke constructie en korte bouwtijd.

Informeer dus altijd eerst bij een club, of raadpleeg de diverse modelbouwfora. Ga daarna pas op pad voor je eigen model. Een investering in een goede RC simulator op de computer, is zijn geld meer dan waard!

Aan de rechterzijde vind je via het menu meer nuttige links met basis informatie!